Dverstorp Nils, Skrivaren och skriften

Dverstorp Nils, Skrivaren och skriften – om skrift- och handskriftsproduktion i Vadstena kloster, Thèse de doctorat soutenue en 2010, (dir. K. G. Johansson, L.-E. Edlund, Université d’Oslo)

Résumé :

Skriften i middelalderen var i begynnelsen under sterk innflytelse fra den latinske skrifttradisjonen. Da man begynte å skrive på sitt eget språk frigjorde man seg sakte fra denne tradisjonen.

I sin avhandling studerer Dverstorp den skriftlige variasjonen i et utvalg håndskrifter fra et slik perspektiv. Variasjon i og forandring av skriftens grafiske utformning står i fokus. De håndskrifter som undersøkes er produsert i Vadstena kloster i Sverige, som ble grunnlagt av den hellige Birgitta på slutten av 1300-tallet.

Avhandlingen viser hvordan skriften gjennomgikk små forandringer, noe som i sin tur gjør det mulig å si noe om hvordan håndskriftene ble produsert og om deres datering og skrivere. Dette gjør at vi får ny kunnskap ikke bare om de håndskrifter som undersøkes men også om håndskriftsproduksjonen i Vadstena kloster fra et større perspektiv.

[Source : http://www.hf.uio.no/iln/forskning/aktuelt/arrangementer/disputaser/2010/dverstorp.html]Citer ce billet
Rédaction (2014, 11 décembre). Dverstorp Nils, Skrivaren och skriften. Mondes nordiques et normands médiévaux. Consulté le 16 juin 2024, à l’adresse https://doi.org/10.58079/riir

Vous aimerez aussi...

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Rechercher dans OpenEdition Search

Vous allez être redirigé vers OpenEdition Search