Dverstorp Nils, Skrivaren och skriften

Dverstorp Nils, Skrivaren och skriften – om skrift- och handskriftsproduktion i Vadstena kloster, Thèse de doctorat soutenue en 2010, (dir. K. G. Johansson, L.-E. Edlund, Université d’Oslo)

Résumé :

Skriften i middelalderen var i begynnelsen under sterk innflytelse fra den latinske skrifttradisjonen. Da man begynte å skrive på sitt eget språk frigjorde man seg sakte fra denne tradisjonen.

I sin avhandling studerer Dverstorp den skriftlige variasjonen i et utvalg håndskrifter fra et slik perspektiv. Variasjon i og forandring av skriftens grafiske utformning står i fokus. De håndskrifter som undersøkes er produsert i Vadstena kloster i Sverige, som ble grunnlagt av den hellige Birgitta på slutten av 1300-tallet.

Avhandlingen viser hvordan skriften gjennomgikk små forandringer, noe som i sin tur gjør det mulig å si noe om hvordan håndskriftene ble produsert og om deres datering og skrivere. Dette gjør at vi får ny kunnskap ikke bare om de håndskrifter som undersøkes men også om håndskriftsproduksjonen i Vadstena kloster fra et større perspektiv.

[Source : http://www.hf.uio.no/iln/forskning/aktuelt/arrangementer/disputaser/2010/dverstorp.html]


Vous aimerez aussi...

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Rechercher dans OpenEdition Search

Vous allez être redirigé vers OpenEdition Search